We vertellen graag meer!

FREEK & ANGELIQUE

Wij wonen in Aalsmeer en zijn deel van Jeugd met een Opdracht Nederland.

Wij zijn Freek & Angelique van Balen en wonen in Aalsmeer. We zijn deel van Jeugd met een Opdracht in Nederland. De Levend Evangelie Gemeente te Aalsmeerderbrug is onze thuis-gemeente.

We komen beide uit geweldige, gezonde christelijke gezinnen met broers en zussen. We zijn opgevoed door ouders die mooie christelijke waarden hebben voorgeleefd. Onze beide ouders, Fred & Ineke van Balen en Cor & Lammy Dekkers hebben God gediend op veel verschillende manieren. Zij houden (hielden) meer van Jezus dan wat dan ook. Zij zijn betrokken geweest als leiders in kerken en christelijke organisaties, tot ver over de grenzen van Nederland. Het is bijzonder om hun verhalen over hun leven met God te horen. We zijn zo dankbaar voor de manier waarop wij zijn opgegroeid, dat zij ons de wegen van Jezus hebben laten zien. 

Met ons hele gezin hebben wij in 2002 een DTS (Discipelschap Training School) en een FMS (Family Ministry School) van YWAM gedaan in Baguio City in de Filippijnen.  Na een jaar in de Filippijnen zijn we voor een jaar verhuisd naar Roemenië en deel geweest van de YWAM basis in Constanta. We hadden besloten om daar voor lange termijn te blijven, maar door familie omstandigheden zijn we terug verhuisd naar Nederland. Het is een bijzonder en levens-veranderend seizoen in onze levens geweest. Het heeft ook een verandering van richting in onze bediening met zich meegebracht.  

  • Nu werken we binnen JmeO, een geweldige ‘familie’ en wereldwijde zendingsbeweging die bestaat uit verschillende generaties en culturen, met een liefde voor Christus en een passie voor jonge mensen, met een geweldige droom om golven van jonge mensen uit te zien gaan in de natiën. 

 

  • In de jaren voor 2002 zijn we als voorgangers deel geweest van een team van voorgangers. Dit team werkte samen op basis van de vijfvoudige bediening om de Levend Evangelie Gemeente te Aalsmeerderbrug te dienen. In die jaren zijn we betrokken geweest bij het jeugdwerk, we namen vele teams mee naar landen als Wit-Rusland, Oekraïne, Roemenië, Hongarije en ook naar Frankrijk. We hebben ook deel uitgemaakt van een aanbiddingsband met de naam Life-Line. We zijn op veel plaatsen in Nederland geweest om voor te gaan in aanbidding en hebben samengewerkt met de EO en EO Ronduit Praise. Zes Praisenights zijn op de televisie uitgezonden en we hebben een CD opgenomen met de naam ‘It’s Time To Praies’. We hebben destijds onze eigen touringcar gekocht zijn daarmee naar diverse landen gereisd. We zijn Baan7 gestart, dit is een jeugdevenement dat elke eerste zondag van de maand plaatsvindt in Aalsmeerderbrug, met aanbidding, prediking en ministry. Na 25 jaar bestaat dit nog steeds. Robin, onze oudste zoon, is een van de hosts en ook Maryse, onze dochter, is deel van het Baan7 kernteam geweest. 

MOMENTEEL – Op dit moment werken we veelal wereldwijd binnen YWAM. In YWAM Centraal Europa zijn we erkend als oudsten in de regio. We geven onderwijs, trainen, ondersteunen en prediken op verschillende plaatsen. Angelique is pedagoog en heeft een master in education (onderwijskundige). Zij is deel van het nationaal bestuur van JmeO Nederland. Freek is deel van verschillende besturen van YWAM in de Balkan. In Nederland zijn we betrokken in onze kerk, bij JmeO en ook bij Soul Survivor.

God heeft ons geroepen om fulltime in de bediening te werken. Met ons hele hart en al onze liefde voor Hem kiezen we ervoor om in gehoorzaamheid aan zijn roeping te wandelen. We kunnen dit doen door partners die met ons willen samenwerken in de oogst en de roeping die God op ons leven heeft gelegd. JmeO werkt met vrijwilligers, dit betekent dat we geen salaris betaald krijgen van JmeO. Onze bediening, al onze zendingsreizen en onze persoonlijke behoeften worden voorzien door hen die betrokken zijn bij Zijn roeping om de natiën te bereiken.

Mattheus 28:19

‘Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon den de Heilige Geest’

JEZUS

Freek & Angelique

God has called us for global ministry. With all our heart and all our love for Him we choose to walk in obedience to His call. We are able to do so because of partners that want to partner with us in the harvest and the call that Gods has on our lives. YWAM works with volunteers, this means that YWAM doesn't give a salary. Our ministry and all our mission trips are funded by those who partner with us in His call for us to reach the nations.

© 2017 Freek van Balen.

PARTNER WITH US