Een nieuw jaar!

03-01-2018

FREEK & ANGELIQUE

We are based in Aalsmeer, The Netherlands. We are part of Youth with a Mission.

Een nieuw jaar!
Wij willen jullie allemaal, vrienden, familie, kennissen en geïnteresseerden een heel mooi en gezegend 2018 toewensen!

Vooruitblikken: een nieuw seizoen

 

Terugblik op onze hoofdactiviteiten in 2017:

 • Nieuwe website
 • LTS EUROPE leiderschapsschool
 • JmeO regioteams
 • Oudste functie JmeO Centraal Europa
 • Onderwijs & training
 • Bestuurlijk & advies
Een nieuw seizoen

Aan het einde en vrijwel tegelijk aan het begin van een nieuw jaar is het altijd geweldig om terug te blikken en ook om vooruit te blikken op een heel nieuw jaar. Angelique en ik hebben het gevoel niet alleen aan een nieuw jaar te beginnen, maar ook aan een nieuw seizoen van ons leven. Onze kinderen bewegen langzaam het huis uit en dit brengt een behoorlijke verandering met zich mee. Afgelopen maand was ik twee weken in de Filippijnen en toen postte Angelique op Facebook: ‘Helemaal alleen thuis dit weekend, ik bewaak het fort’. De een zat in Oostenrijk een ander was in Thailand, ze waren allemaal weg.

Toen realiseerde ik me opeens, ja dat is best raar! Als ik dus het komende jaar reis betekent dit dat Angelique vaker helemaal alleen zal zijn. Afgelopen jaar tijdens de leiderschapsschool, waar we als staf aan meewerkten, hebben we ook vaak nagedacht over de jaren die voor ons liggen. Het verlangen groeit om meer samen zendingsgericht te kunnen bewegen. Veel deuren staan open en er zijn ook concrete vragen “Kom over en help ons”. Angelique heeft de afgelopen jaren voor het merendeel van de financiën voor ons gezin gezorgd. Haar enorme toewijding voor het gezin maar ook de offers die ze gebracht heeft, hebben mij (Freek) in de vrijheid gezet om de afgelopen jaren zendingswerk te kunnen doen.

Een nieuw seizoen. We ervaren dat er een ander seizoen gaat komen.  Maar verandering komt niet vanzelf, daar moet je stappen voor zetten. Daarom willen we jullie vragen om dit komende seizoen met ons meet te bidden en onze gebedspartner te worden. Wil je onze gebedspartner worden, klik dan op deze link: JA IK WORD GEBEDSPARTNER

2017 was een buisend jaar
2017 is een intensief en bruisend jaar geweest. We hebben God op heel veel plaatsen mogen dienen. Een aantal van onze hoofdactiviteiten beschrijven we hieronder en hiernaast. Om meer te lezen kun je op de link klikken. Een deel van onze tijd hebben we gebruikt door als staf mee te werken aan de eerste JmeO LTS Europe. Een LTS is een leiderschapsschool voor leiders binnen Jeugd met een Opdracht (YWAM). Vijf modules, ieder van ongeveer 10 dagen, verspreid over 10 maanden en op locaties op verschillende plaatsen in Europa. Twee maal in Noorwegen, één keer in Nederland, in Polen en de afsluiting in de Oekraïne. Met rond de 125 JmeO-leiders vanuit 22 landen in Europa onderwijs ontvangen en bidden en luisteren naar God voor Europa. Wat is het bijzonder geweest en wat hebben we veel beleefd en geleerd. Heerlijk om een groep van vijf studenten 10 maanden te mogen begeleiden. Voor een deel hebben Angelique en ik dit samen mogen doen. Het heeft ons hart bewogen om ook voor dit komende seizoen God te vragen wat Hij wil dat we met ons leven zullen doen en hoe en waarop we ons samen mogen richten voor de komende jaren. Een heel nieuwe seizoen dat voor ons ligt.

 Ons gezin vliegt uit. Robin heeft een appartement in Aalsmeer gekocht en zal volgend jaar verhuizen. Maryse is op dit moment met haar DTS op outreach in Azië. Ze heeft een hart voor zending en we zien hoe ze zich daar in geloof en gehoorzaamheid naar uitstrekt. WEBSITE MARYSE. Dennis is op dit moment voor het hele winterseizoen in Oostenrijk en werkt daar als snowboard leraar. Onze pleegdochter Marcella woont in een gezinshuis ter voorbereiding op zelfstandig begeleid kamer wonen. 

 • De tegenwoordigheid van God was dit seizoen heel bijzonder. Op meerdere plekken tijdens de bediening bewoog God op een zeer bijzondere manier. Sommigen werden meegenomen in een visioen, anderen werden bevrijd in de tegenwoordigheid van God, sommigen zagen een engel of kregen een openbaring. Er werden mensen gered voor de eeuwigheid en sommigen brachten verborgen zonden in het licht. Heerlijk om Gods kracht en ook genezingskracht te mogen ervaren. Met 8000 mensen massaal de straat op in Praag en wonderen en tekenen zien. Je hoorde mensen de naam van Jezus uitroepen, in de metro hoorde je aanbidding, zelfs de MacDonalds stroomde vol met christenen. Leven in afhankelijkheid van God blijft bijzonder. We zagen hoe God alles voorzag dit jaar. Alle ministry en reiskosten, alle extra kosten die we hebben gemaakt voor de LTS. Ook zagen we hoe God Maryse op een bovennatuurlijk manier voorzag voor haar DTS. We kunnen alleen maar zeggen dat we enorm dankbaar zijn. Er waren hoogtepunten maar ook dieptepunten en moeilijke momenten. We zijn dankbaar voor mensen die onze partner zijn, een kleine maar trouwe groep. We zijn dankbaar voor de steun uit onze thuisgemeente. We zijn dankbaar Jezus te mogen kennen en Hem te mogen dienen. Gezegende Kerst!
Lees meer:
Nieuwe website
Nieuwe website:

Het is een vol en bruisend jaar geweest. Soms is het moeilijk om uit te leggen waar we allemaal bij betrokken en mee bezig zijn, en waar we bijdragen. 

Daarom hebben we dit jaar een nieuwe, en voor het eerst in het Engels, eigen website gemaakt. Persoonlijk en gericht op de bediening die we van God hebben ontvangen. 

Het is altijd moeilijk om mensen te vinden die dit voor je willen doen en daarvoor de tijd hebben, of betaald laten doen, maar daar hebben we helaas geen budget voor. Daarom hebben we besloten het zelf uit te zoeken en de site zelf op te bouwen. Het heeft even tijd gekost om het technische inzicht te krijgen om te weten hoe dat werkt en hoe zoiets te doen. De tijd die ik bij het reizen tussendoor heb, heb ik gebruikt om video’s te bekijken en om te leren. 

De eerste site die ik gebouwd heb was de site van Maryse. Dit omdat ze een DTS ging doen en betrokken raakte bij zending en een hart heeft voor zending. We hebben samen veel gelachen en onze creativiteit losgelaten op haar website, webshop, online betalingen en nieuwsbrieven. We hebben ons verdiept in de nieuwste software en plug-ins.

Het resultaat mag er zijn en we zijn samen trots op haar website: marysevanbalen.com Maar we zijn ook heel blijk met onze eigen website vanbalenministries.com Het geeft mensen een geweldig mooi inzicht in wat we doen en waarvoor we leven. Ondertussen help ik hier en daar andere zendelingen met hun eigen website door hosting en advies.  Dit moet niet te veel worden, want het kost best veel tijd.

Alle reizen van 2017 op een rij
2017

Januari: LTS Europe

Februari: JmeO Roemenië, investeren in leiderschap

Februari: Bulgarije, investeren in leiderschap

Maart: Roemenië bestuursvergadering in Constanta & Bulgarije

April: LTS Europe

Mei: JmeO Nederland

Juni: LTS Europe

Juli: Awakening Europe in Praag met Robin & Maryse

Juli: DTS Constanta, Roemenië

Augustus: Angelique & Maryse Filippijnen

Augustus: LTS Europe

September: Voorgangers-week Manilla, Filippijnen

Oktober: JmeO Nederland & Nationale Conferentie

November: Bulgarije

November: USA DTS

December: DTS Manila & Cebu, Filippijnen, leiderschap en teambuilding

LTS Europe leiderschapsschool
Een deel van onze tijd hebben we gebruikt door als staf mee te werken aan de eerste JmeO LTS Europe. Een LTS is een leiderschapsschool voor leiders binnen Jeugd met een Opdracht (YWAM). Er waren vijf modules van ieder ongeveer 10 dagen, verspreid over 10 maanden en vijf locaties op verschillende plaatsen in Europa. Twee maal in Noorwegen één keer in Nederland, in Polen en de afsluiting in de Oekraïne. Met rond de 125 JmeO- leiders vanuit 22 landen in Europa bidden en naar God luisteren voor Europa. Wat is het bijzonder geweest en wat hebben we veel beleefd en geleerd. Heerlijk om een groep van vijf studenten 10 maanden te mogen begeleiden, heel bijzonder. Voor een deel hebben Angelique en ik dit samen mogen doen. Het heeft ons hart bewogen om ook voor dit komende seizoen God te vragen wat Hij wil dat we met ons leven zullen doen en hoe en waarop we ons samen mogen richten voor de komende jaren, een heel nieuwe seizoen dat voor ons ligt. Meer informatie: LTS EUROPE
JmeO regioteams
Als Jeugd met een Opdracht Nederland hebben we verschillende teams op meer dan 12 locaties in Nederland. Het komende seizoen zal Freek het overzien van deze teams van onze landelijke leider Dick Brouwer overnemen. Freek is daarom ook deel geworden van de nationale leiderschapsteam (NLT) van Jeugd met een Opdracht. In de toekomst zullen we hier meer over schrijven. Kijk voor meer informatie over wat JmeO allemaal in de regio doet: REGIO-TEAMS
Oudste functie YWAM Centraal Europa
Dit jaar zijn we binnen Jeugd met een Opdracht (YWAM) erkend als oudsten in de regio Centraal Europa. We zijn al jaren actief in deze regio. We hebben er gewoond en reizen er regelmatig naar toe om plaatsen te bezoeken en mensen te bemoedigen. We geven onderwijs en trainingen en spreken in kerken. Hierdoor zijn we heel betrokken en kennen we veel mensen in deze regio. Nu dus erkend als oudsten.

Wat houdt dit in:

 • We zijn betrokken op plekken waar bijvoorbeeld conflicten zijn, om hierin te bemiddelen
 • We kunnen gevraagden ongevraagd advies geven
 • We kunnen om raad gevraagd worden
 • We kunnen deelnemen aan vergaderingen die plaatsvinden met leiders in Centraal Europa
 •  We geven input en kunnen uitgenodigd worden op het gebied van onderwijs, training en spreken
 • We bemoedigen, inspireren en zijn beschikbaar voor deze regio

Meer informatie kun je lezen op: YWAM CE

Onderwijs & training
We geven regelmatig onderwijs, training en les op verschillende plaatsen en spreken in verschillende gemeenten. Dit is een van de speerpunten van onze bediening. We zijn geroepen voor de natiën en wereldzending. Ook dit jaar hebben we weer op heel veel verschillende plaatsen mogen dienen. Als ik bijvoorbeeld denk aan de week met voorgangers in Manilla, dan ben ik zo dankbaar voor het feit dat God door ons heen werkt en dat onze partners ook deel mogen zijn van de geestelijke zegen die dit voortbrengt. We kunnen in plaatsen zoals Azië en de Balkan alleen in de bediening staan als we mensen zoals jullie hebben die ons willen steunen en willen vrijzetten om in de bediening te kunnen functioneren. Als we worden uitgenodigd zoals bijvoorbeeld in de USA, dan worden die kosten natuurlijk betaald vanuit de locatie die ons uitnodigt. Reis- en verblijfkosten betalen we in deze gebieden niet vanuit het sponsorgeld van onze partners.

MEER OVER ONS ONDERWIJS

Bestuurlijk & advies
Samen dienen we in verschillende besturen binnen Jeugd met een Opdracht.

Angelique maakt deel uit van het bestuur van Jeugd met een Opdracht Nederland. Freek is voorzitter van het JmeO bestuur in JmeO Constanta en is ook betrokken in Servië en Macedonië. Op deze manier dienen we op verschillende plaatsen binnen JmeO. Angelique vergadert vijf dagen per jaar, vaak in Amsterdam. Freek heeft bijna dagelijks Skype ontmoetingen en overleg. Hij bezoekt de ministries ook regelmatig op locatie.

Gebedspunten & word onze gebedspartner
Gebedspunten:

Dit jaar willen we meer aandacht gaan vragen voor gebed. We hebben mensen om ons heen, die met ons praten en ons adviseren. Zij attendeerden ons op het belang van een groep bidders om ons heen. Voor de toekomst willen we gaan bouwen aan een thuisfront groep die om ons heel willen staan met advies en gebed. We zijn enorm dankbaar voor het bestuur van de stichting die al zo veel jaren om ons heen staat en ons dient met bestuurlijke zaken. Voor 2018 willen we meer vorm gaan geven aan voorbede.

Word onze gebedspartner, en meld je aan voor onze gebedsbrief door op onderstaande link te klikken.

Een aantal gebedspunten zijn:

 • Gezondheid. Met name voor Angelique die wat problemen met haar gezondheid heeft. Wil je voor haar bidden en weten hoe je specifiek voor haar zou kunnen bidden. 1. Meld je aan voor de gebedsbrief en klik op de link onderin. 2. Schrijf even een persoonlijk berichtje: Contact
 • Voor een het nieuwe seizoen dat voor ons ligt. We willen graag meer samen gaan doen en samen gericht zijn op zending
 • Voor een financiële doorbraak in 2018, dat we ook de financieën hebben om nieuwe stappen te kunnen gaan zetten
 • Onderscheid in waar ja en waar nee te zeggen op uitnodigingen en mogelijkheden op het gebied van bediening
 • Inzicht en wijsheid op het gebied van bestuur en advies en betrokkenheid bij het oplossen van conficten en problemen
 • Gods kracht, aanwezigheid, wijsheid en inzicht op de gebieden waar we verantwoordelijkheid dragen.
 • Ons gezin, onze kinderen. Gods zegen over hun leven

WORD ONZE GEBEDSPARTNER: Meld je aan om onze gebedsmail te ontvangen

Financieel 2018
Nieuwe partners

2018 gaat opnieuw een jaar van uitdagingen worden. Geloofsstappen en wandelen in afhankelijkheid van God. Angelique zorgt voor onze privé inkomsten maar verlangt er naar weer meer vrijheid te gaan krijgen om zich in te zetten voor wereldzending. We hebben een duidelijke financiële doorbraak nodig in 2018 zodat we ook nieuwe stappen kunnen gaan zetten.

Wil je onze maandelijkse partner worden of een eenmalige Kerstgift geven, dat zou geweldig zijn. Je kunt nu heel eenvoudig, in een paar korte stappen, online doneren. Elke gift is welkom en zeer waardevol.

GEEF EN DONEER

 

News in 2018…….

 

 

YOUTH WITH A MISSION

To know God and make Him known

We are part of this movement of different generations with a vision of waves with young people reaching the ends of the earth

Evangelisem

CONVEY

Training: University of the Nations

CHANGE

Mercy ministries

CARE

 

Freek & Angelique

God has called us for global ministry. With all our heart and all our love for Him we choose to walk in obedience to His call. We are able to do so because of partners that want to partner with us in the harvest and the call that Gods has on our lives. YWAM works with volunteers, this means that YWAM doesn't give a salary. Our ministry and all our mission trips are funded by those who partner with us in His call for us to reach the nations.

© 2017 Freek van Balen.

PARTNER WITH US